Забелязали ли сте колко меки са хотелските хавлии? И това, със

...
Забелязали ли сте колко меки са хотелските хавлии? И това, със
Коментари Харесай

Как да перем хавлиите, за да излизат меки и пухкави от пералнята

Забелязали ли сте какъв брой меки са хотелските хавлии? И това, сигурно, не се дължи на обстоятелството, че те са нови, а на една детайлност, за която всички се досещаме – перат се от профилирана компания и/или в специфични перални машини при избрани условия. А какво е разочарованието ни, когато вкъщи вложим всичките си старания те да излезнат от пералнята пухкави и галещи кожата? Голямо! Ако и вашите хавлиени кърпи и халати не имат качествата, които бихте желали, евентуално допускате една от честите неточности, а точно: перете ги на оптималната температура, употребявате прекомерно доста прахуляк за пране или течен препарат, употребявате прекомерно количество омекотител, сушите прекомерно дълго в сушилнята.

Ето това са най-честите моменти, в които домакините бъркат и хавлиите стават неприятни на досег. Вместо да се тюхкате, ето няколко насоки, които да изпробвате: Използвайте стратегия за пране със студена вода. Високите температури свиват памучните материи.

Не използвайте омекотител. В инструкциите за приложимост сушилните се предлага да не се употребява омекотител. Или най-малко количеството, което слагате да е малко. Прекаляването с него води до разрушение на материите и понижаване еластичността на плата с всяко пране. Вместо него може да сложите тенис топка, която ще им придаде пухкавост и мекост.

Не сушете дълго в сушилня. Да, прането и изключително хавлиите излизат меки, само че това ги унищожава. Вместо това сушете на най-късата стратегия и по-късно оставете да изсъхнат естествено на простора.

Използването на кърпички за сушилня понижава попивността на хавлиените кърпи. Затова избягвайте потреблението им.

Използването на прекомерно доста прахуляк за пране или течен препарат също се явява огромен зложелател на меките кърпи. Така те мъчно се изплакват, оставайки твърди и сплъстени. Прочетете деликатно какво е целесъобразното количество изсъхнал или течен прахуляк на опаковката на продукта.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР